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YOUHEI TANI

Voice

天性の接客マンが持つ、本当の願い

The True Wish of a Natural Born Communicator

 

「お客さまからの要望を引き出して、提案するのがこの仕事の醍醐味。人とコミュニケーションをとるのが好きなんです」

と言う谷さんは、言われなくとも人懐っこさ全開で、もう見るからに接客向き。人の心をほろりとくずす、パッと明るい笑顔、なんとも天性の空気を放っている。

 

”Understanding customers’ needs and providing a suitable service is the best part of my job. I like to communicate with people.”
It is obvious that Mr. Tani is friendly and good at communicating with others. His bright smile makes people feel comfortable. He has something special.

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でも、それだけではない。

居酒屋からビストロまで、いろいろな飲食店でサービスマンとして働いてきたという谷さんゆえ、店によって異なる、接客の心得や事情もよくわかっている。

「僕はどっちかというと、お客さまとの距離が近いのが好きなんですが、単純にお店によっては売上の目標があって、低単価だと数で戦わないいとけない。滞在時間も30分や1時間で、ひっきりなしに入ってくると、ひとつのテーブルにつき入れるのが、5分もない時もあったり。席数が多くなると一回もテーブルに入れないところもでてくる。そんな中でお客さまから引き出して、提案するのは難しいですよね」

 

However, that is not all.

From izakayas to bistros, Mr. Tani has worked as a waiter at many kinds of restaurants in the food and beverage industry. Therefore he understands well that every place is different in terms of customer interaction and store history.

“I will dare to communicate with customers, but it is not always possible. Some restaurants require a certain sales target. In that case, I have to improve the turnover rate of customers who are coming one after another. I can rarely stay at a table more than 5 minutes. In the worst case, I do not have a chance to even say hi to customers. It is difficult to provide good service in that situation. That was a headache for me.”

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そうした思いをモンモンと抱えていた折も折。「カッコよくて新しいレストランがある」と噂を聞きつけ、訪れたのが「サッカパウ」。そこで有田さんにサービスを受け、感銘を受けた。

「距離の取り方がちょうどいいんです。ちゃんとしたレストランだと思っていたので、最初からざっくばらんで、でもいやな感じもなくて。すごく印象に残りました」

その後しばらく経ち、前の店をやめるとなった時、思い出したのがあの魔法のようなサービスをうけた「サッカパウ」。そこから「デリシャス・リンクス」への興味を持ち、めでたく入社とあいなった。

ただこの会社こそ、いろんな業態のお店がある。最初に吉祥寺「POUND-YA」で経験を積んだあと、学芸大学「听屋焼肉」のオープニングスタッフとして異動。

「楽しみだなー、面白いなーと。吉祥寺の店はすでにできあがっている繁盛店ですが、一方こっちはゼロからのスタートなので。ただもともと近くで働いていたことがあって、その時の客層と似通っているので、距離感がやりやすい」

 

During that time, he heard about a cool, new restaurant called S’ACCAPAU. He visited the restaurant and was moved by Mr. Arita’s service.

“He was friendly from the beginning and provided comfortable service. S’ACCAPAU had nothing snobbish, only sophistication. It was very impressive.”

After a while, when Mr. Tani quit his former restaurant, he was thinking about the magical service at S’ACCAPAU. He was interested in Delicious-Links Inc. and successfully started working for the company.

Delicious-Links Inc. has a variety of restaurants. First, Mr. Tani was working at POUND-YA in Kichijoji and then he transferred to POUND-YA YAKINIKU in Gakugeidaigaku as part of its inaugural staff.

“It is fun and interesting to work at a brand new restaurant, making it from scratch. POUND-YA in Kichijoji is already popular and the age group of customers is similar at both places. I know how to fulfill those customers’ needs. That is my advantage.”

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谷さんはここぞとばかりに、これまでのさまざまな経験をフル発揮。今までやってきたことが、確実に次へとつながる環境。そしてかねてからの願いもここならば!という期待もたんまり持っている。

Mr. Tani diligently uses all of his experience. Here is a place where he can grow. He expects that his dream can come true here.

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「地元の人にこのお店を好きになってもらいたいんです。極端なことを言うと料理やお酒の話は3割でよくて。世間話をして、相手の好みだったりいろんなことを知って、自分のことも、お店のことも知ってもらいたい」

“I hope the local guests will like this restaurant. I would rather spend time having a small chat with them to get to know each other and tell them about the restaurant, than to talk about food and drink.”

Profile

谷 陽平 / YOUHEI TANI

听屋焼肉 学芸大学/店長
POUND-YA YAKINIKU GAKUGEIDAIGAKU / Store Manager

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